skip to Main Content

Motorfietsen zijn leuk en stoer. Stel dat jij als fitte, goed uitziende, knappe jongeman stoer  wilt doen. Dan zijn er veel dames die naar jou kijken, wanneer je een motorfiets bestuurt. Als ze erachter komen dat het jouw eigendom is, krijg je nog meer aandacht. Je denkt dag en nacht eraan. Uiteindelijk besluit je eentje te kopen. Maar wat je goed door moet hebben voor je eentje koopt, is dat het veel geld kost om de motorfiets te blijven onderhouden.

Kopen

Jij als jongeman wilt een motorfiets. Het eerste wat je doet, is je vraagt je ouders of ze eentje willen kopen voor je. Vaak genoeg zeggen jouw ouders je dat ze het niet zullen kopen voor je en dat ze zelfs de rijschool niet zullen betalen voor het leren besturen van een motorfiets. Vaak genoeg heb je het geld er zelf  niet voor. Nou dan ga je maar zelf ervoor betalen, als je eentje wilt. Je gaat een bijbaantje moeten nemen om het geld te kunnen betalen. Er zijn verschillende merken. Je kiest een die jij absoluut leuk vindt. Je hebt brandnieuwe motorfietsen en tweedehandse. Gemidddeld kost een motorfiets rond de €3000,-. Dat is best veel voor een jong persoon. Nou je gaat het bijbantje aan en verdient het geld. Het is keihard werken voor het kunnen aanschaffen van een motorfiets. Daarmee koop je de motorfiets. Maar wat ook moet gebeuren is oderhoud van de motorfiets.

Onderhoud

Ten eerste moet je de motorfiets thanken om het rijdende te behouden. Er zal steeds brandstof in moeten gaan. Dat kost elke keer weer wat geld. Daarnaast moet de motorfiets gewassen worden. Vervolgens moet het gepoetst worden, waarna het afvegen plaatsvindt. Wat je niet moet vergeten, is een goede service regelmatig. Je kunt een monteur vragen voor hulp en tips, indien je het nog niet zelf kunt. De motor moet gecheckt worden. Denk maar eens aan het chekken van de banden. Indien die versleten zijn, moeten ze vervangen worden. Daarnaast moet je de velgen ook goed controleren. Zo ook de motor. Wat je niet moet vergeten, is dat de motorfiets jaarlijks gekeurd en verzekzerd moet worden. Dat alles kost  ook veel geld.

Je hebt gezien dat er heel veel geld nodig is voor het kopen van een motorfiets. Niet alleen het kopen van de motorfiets kost geld, maar ook de onderhoud. Denk maar aan versleten banden die verwisseld moeten worden. Je hebt ook gezien dat het in het begin wat vaardigheid kost om precies te weten hoe je jouw motorfiets het beste onderhoudt. Als je dat dan nog niet zelf kunt, is er altijd een mogelijkheid om het te laten doen door iemand die hierin erg vaardig is zoals een motorfiets monteur. Dus kortom zijn de kosten heel erg hoog voor het kopen en onderhouden van een motorfiets. Denk goed na, voordat je zo een aanschaft. Het gaat anders zonde zijn voor het geld dat je hebt uitgegeven bij het kopen ervan en je het niet meer kunt onderhouden.

Back To Top