skip to Main Content

De meest gestelde vragen

FAQ betekent in het Engels frequently asked questions. Dit kun je zien als de meest gestelde vragen. Hier gaat het dus om de meest gestelde vragen omtrent dieselmotorfietsen. Welke zijn nou de meest gestelde vragen over de dieselmotorfietsen?

Wat is een dieselmotorfiets?

Een dieselmotorfiets is een motorfiets, waarvan de motor draait met behulp van diesel. Er ontstaat een ontsteking, wanneer gecomprimeerde lucht tegen de diesel aankomt.

Vanaf hoe oud mag je een dieselmotorfiets besturen? 

Voor de geschikte leeftijden voor het besturen van een dieselmotorfiets ben je terecht op de site hieronder van de rijksoverheid. Daar zie je dat afhankelijk van jouw rij- ervaring de leeftijd onder andere bepaald wordt( www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/rijbewijs/vraag-en-antwoord/wanneer-mag-ik-rijles-nemen-en-rijexamen-doen-voor-mijn-motorrijbewijs).

Voor wie zijn de motorfietsen bestemd? 

De motorfietsen zijn voor een ieder bestemd die een zou willen of kunnen besturen. Dus geïnteresseerden die gerechtigd zijn.

Waarom zou je speciaal moeten kiezen voor een dieselmotorfiets en niet voor een andere? Ten eerste is diesel veel goedkoper dan benzine. Het diesel kringproces heeft het hoogste rendement. Diesel is over het algemeen overal op de wereld van dezelfde samenstelling.

Hoe lang kan een dieselmotorfiets meegaan? 

De levensduur van een dieselmotorfiets is afhankelijk van de frequentie van het gebruik ervan. Een ander punt, waarvan het afhankelijk is, is namelijk het onderhoud. Hoe beter de onderhoud, des te langer het meegaat.

Hoe onderhoud je jouw dieselmotorfiets het best? 

Een dieselmotorfiets dien je regelmatig te starten. Als je het gestart hebt, moet je ervoor zorgen dat het even gestart blijft, voordat je het begint te rijden. Je moet de coolant van de motorfiets regelmatig checken. Als het een dieselmotorfiets is, moet je alleen diesel thanken en geen benzine ofzo. Ververs de olie en filters regelmatig. Denk ook aan de controle van de injector. De beste onderhoud kan plaatsvinden, wanneer je er zelf ook heel van af weet. Zoals hoe vaak je de coolant moet aanullen en hoe vaak de olie ververst dient te worden. Ook moet je de motorfiets regelmatig opstarten. Als je er zelf niet veel van af weet, kun je altijd terecht bij een monteur die dan de service voor je zal doen.

Waarop moet je letten bij het kopen van een dieselmotorfiets? 

Je moet nagaan wat voor soort motor het heeft. Wat de mogelijkheden zijn van zo een dieselmotorfiets. Wat jij zelf eraan kunt hebben.

Hoeveel kost de onderhoud van een dieselmotorfiets ongeveer maandelijks? 

Het kost ongeveer 7 % van de prijs die je hebt betaald voor zo een dieselmotorfiets.

Wat is de levensduur van zo een dieselmotorfiets? 

Dat is onder andere afhankelijk van het merk en mate van onderhoud ervan. Bovendien is het ook afhankelijk van hoe vaak je het gebruikt.

Wat kost zo een motorfiets gemiddeld? 

Afhankelijk van het merk en de mogelijkheden varieert de prijs. Je kunt zeggen ongeveer €3000,- voor een dieselmotorfiets. Natuurlijk hoe beter het merk, des te meer het kost.

 

Je ziet dat er veel vragen gesteld worden omtrent het kopen en onderhouden van een dieselmotorfiets. Jij moet voor jezelf nagaan of je het wel kunt permitteren. Denk niet alleen aan de kosten, maar ook onderhoud kost veel. Het is jammer als je het niet kunt onderhouden.

Back To Top