skip to Main Content
Waar Je Aan Moet Denken Als Je Je Bedrijf Elektrisch Wilt Laten Rijden

Waar je aan moet denken als je je bedrijf elektrisch wilt laten rijden

Wanneer jij behoorlijk wat werknemers in dienst hebt die gebruik maken van een auto van de zaak, is nu misschien wel het moment waarop deze auto’s aan vervanging toe zijn. Omdat steeds meer mensen elektrisch gaan rijden, wil jij misschien ook wel dat je bedrijf elektrisch gaat rijden. Toch zijn er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden op het moment dat je dit overweegt. Een elektrische auto kan namelijk niet volgetankt worden met benzine of diesel bij een benzinestation. Een elektrische auto rijdt namelijk op stroom. Hiervoor is een laadpaal installatie noodzakelijk. Dit zodat je werknemers hun elektrische auto op kunnen laden wanneer zij op de zaak zijn. Ook kan het noodzakelijk zijn om bij de werknemers thuis een laadstation te laten plaatsen. Bijvoorbeeld een laadstation type 1. Toch levert het elektrisch laten rijden van je bedrijf een hoop voordelen op.

De voordelen van elektrisch rijden

Wanneer jij het milieu belangrijk vindt, en dit graag uit wil stralen met het imago van je bedrijf, is het elektrisch laten rijden van je bedrijf aan te raden. Elektrische auto’s zijn namelijk niet voor niets populair. Een elektrische auto stoot namelijk 35 % tot 55 % minder CO2 uit dan een auto die rijdt op benzine of diesel. Daarnaast zijn de energiekosten van een elektrische auto vaak vele malen lager dan die van een auto die rijdt op diesel of benzine. Daarbij zullen ook de onderhoudskosten van een elektrische auto lager zijn. Dit komt doordat een elektrische auto minder onderdelen heeft dan een auto die op benzine of diesel rijdt. Ook kun je subsidie aanvragen op het moment dat je je bedrijf elektrisch wilt laten rijden.

Subsidie aanvragen

Wanneer je besluit om je bedrijf elektrisch te laten rijden, kun je hiervoor subsidie aanvragen. Het zakelijk rondrijden in elektrische auto’s wordt namelijk gestimuleerd. Ook is de bijtelling die je werknemers moeten betalen voor hun elektrische auto van de zaak lager dan de bijtelling die zij betalen voor een benzine- of dieselauto. Wel is het belangrijk om te weten dat het aantal kilometers wat je kunt rijden met een volledig opgeladen elektrische auto minder is dan de kilometers die je kunt rijden met een volle diesel- of benzinetank. Wanneer jouw werknemers dan veel met hun elektrische auto op de weg zijn, kan het soms noodzakelijk zijn om de auto op te laden bij een laadstation waardoor zij genoodzaakt zijn om hun werkzaamheden te staken voor een korte tijd. Wanneer je overweegt om je bedrijf elektrisch te laten rijden, zijn er een aantal zaken waar je aan moet denken. Wel heeft het elektrisch laten rijden van je bedrijf veel voordelen.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back To Top