skip to Main Content

De 5 beste elektrische motorfietsen anno 2020

Het is bewezen dat elektrische motorfietsen een overweldigend voordeel hebben, vooral om binnen de stad te rijden, en deze evolutie is voor sommigen een geleidelijk proces geweest en voor anderen een opwindende start. Hier zijn de top vijf opties voor elektrische motorfietsen die je in 2020 kunt kopen.

  1. Energica Ego

Energica komt uit de Italiaanse stad Vespa, maar durf deze dure elektrische motor niet te verwarren met een scooter. Integendeel, de Ego is een echte krachtpatser, die tot 136 pk kan genereren en in drie seconden tijd 60 mph kan halen. Het is voornamelijk gericht op stedelijke volwassenen en beschikt ook over Bluetooth-connectiviteit, een bochtige esthetiek en een topsnelheid van 150 mph. De batterij laadt in een mum van tijd op, maar biedt slechts 93 mijl bereik per enkele lading.

  1. Harley-Davidson LiveWire

Wat een droom begon te worden, werd werkelijkheid, toen Harley-Davidson eindelijk LiveWire onthulde. Onder zijn slanke huid zit een van de beste elektrische motoren in de branche, samen met een krachtige 15,5 kWh-batterij. De fiets belooft een “schok van zen” en levert meestal, gaande van 0 tot 60 mph in 3 seconden plat, en zwenkt tot 146 mijl bereik uit één lading.

  1. Kymco Revonex

Kymco bouwde zijn eerste complete scooter in 1970 en tegen het einde van 2000 werd het de grootste scooterfabrikant in Taiwan en de vijfde grootste scooterfabrikant ter wereld. Nu lijken ze hard te gaan met elektrische mobiliteit met de lancering van de Revonex-motorfiets die wordt geleverd met een unieke Active Acoustic Motor (AAM) met een zes versnellingsbak zonder koppeling. De motor kan de Revonex in 3,9 seconden van 0 naar 100 km/ u laten draaien en met 127 km/ u afvlakken. Andere functies zijn onder meer een gesplitste ledkoplamp, een TFT-dashboard en meer.

  1. Cake Ösa

De Cake Ösa ziet eruit als een stel buisjes bij elkaar – een modernistisch, expressionistisch schilderij. Maar het Zweedse bedrijf heeft hier iets unieks en handigs gemaakt. Deze modulaire fiets met een gebruiksgemak heeft slechts een bereik van 63 mijl en een topsnelheid, maar wordt vooral gebruikt voor praktische mensen: postbodes, krantenbezorgers, studenten met rugzakken, boodschappen, enz. Het is ook verrassend betaalbaar!

  1. Honda PCX ELEKTRISCH

Wat de Honda PCX ELECTRIC aan kracht en snelheid mist, zorgt hij voor comfort, mobiliteit en controle. Uitgerust met een nieuw ontwikkelde, milieuvriendelijke krachtbron, pronkt de elektrische motorfiets met een betrouwbaar, strak design. Het wordt in een zeer beperkt aanbod uitgerold via verhuur- en fietsdeelsectoren. Het heeft een batterijcapaciteit van 4,2 kWh en een bereik van 25,5 mijl afhankelijk van gebruik.

Als laatst

‘Elektrische motorfietsen en auto’s zijn de toekomst’ is wat je nu onder de vlag van elke autofabrikant zult zien. Ze gaan weg van de verslaving aan benzine – in een poging om een schoner alternatief te vinden om het milieu te beschermen. Deze vijf machines waarover hier wordt gesproken, versnellen de reis naar een emissievrije samenleving en vergroten de opwinding en het plezier.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back To Top